SZÓLALJ MEG BÁTRAN!

Speak21: SZÓLALJ MEG BÁTRAN!

beszédkészségfejlesztő, COACHING-SZEMLÉLETŰ villámtanfolyam 3x21 órában

 

Vettél már részt jó tréningen? És ütős angol órán? Most vedd ki gondolatban mindkettőből azt, ami számodra a legjobb és leghatékonyabb volt, gyúrd össze, és tessék, máris megkapod azt, amit mi úgy hívunk, hogy Rapid 21.

Ez a 100%-ban angol nyelven zajló képzés nem más, mint egy mini tréning, ahol olyan készségeket sajátíthatsz el, amelyeket nem csak a munkád során, de még a magánéletedben is tudsz hasznosítani. Stressz kezelés, problémamegoldás, hatékony kommunikáció, csak hogy párat említsek. Vegyünk egy szélsőséges, de valós példát. Helyzetfüggő vezetés volt a téma. Ez egy olyan marketingesnek, aki nem irányít beosztottakat, akár érdektelen is lett volna, hacsak nem fedezte volna fel benne azt, amit a magánéletére vonatkoztatva változást tudott elérni a párkapcsolatában. Bingó! Mire jók az időgazdálkodás vagy konfliktuskezelési technikák? Azt hiszem, ez önmagáért beszél, kinek ne lenne „nincs időm” vagy „nem bírom elviselni” típusú problémája. Természetesen az olyan praktikus üzleti készségek, mint a tárgyalás vagy prezentáció is helyet kapnak, de mindez egy lendületes, izgalmas formában kerül feldolgozásra.

- Nincs tankönyv, vannak viszont valós beszédhelyzetek.

 Nincs felesleges nyelvtanozás, van viszont folyamatos gyakorlás.

 Nincs írásbeli házi feladat, vannak viszont szóbeli prezentációk.

 

A képzés játékos, szórakoztató módon célozza meg azt, hogy fejlődjön a beszédkészségünk. Merjünk, tudjunk kommunikálni angolul, önmagunkat kifejezni számtalan élethelyzetben. Az angol nyelv itt az eszköz, és nem a cél. Nem az angol nyelvet tanuljuk, hanem angolul kommunikálunk minket érdeklő témákról, és közben úgy jutunk el a célhoz, hogy ezt szinte észre sem vesszük, a tarisznyánkat viszont jól megtöltjük hasznos eszközökkel, új készségekkel és felismerésekkel.

Speak21 résztvevőnkkel, Barbival készült interjúnk itt olvasható:

Juve:    Kedves Barbi, engedd meg, hogy pár kérdést feltegyek Neked a Speak 21 képzéssel kapcsolatban. Először is, mi a véleményed róla?

Barbi:  Színes-szagos. Ha szabad így fogalmaznom. Rendkívül mozgalmas. Úgy repült el a három óra, mint egy szemvillanás, ugyanakkor nagyon tartalmas is volt.

Juve:    Mi volt a célod a program elvégzésével?

Barbi: Felfrissíteni megkopott tudásomat. Önbizalmat nyerni a beszédhez, passzív szókincsemet aktiválni, új kifejezésekkel bővíteni. Nem utolsósorban szerettem volna pár órát önmagamra szánni, kiszakadni a munkából. A program mindezekre tökéletesen alkalmas volt.

Juve:    Milyen témákat érintettetek?

Barbi:   Valójában csupa olyan témát, ami kapcsolódik valamilyen szinten a munkánkhoz, mindennapjainkhoz. Ami nekem nagyon tetszett, hogy angolul tanultunk olyan kézzelfogható technikákat, módszereket, amiket a hétköznapjainkban is tudunk alkalmazni. Gondolok itt például a célállításra, problémamegoldó technikákra, vagy arra, hogy hogyan adjunk visszajelzést, tanácsot egymásnak. Nagyon érdekes volt számomra a motiváció és munka kapcsolatának boncolgatása, a kapcsolati nehézségek, illetve a siker kérdésének megvitatása is.

Juve:    Milyen előnyeit látod a képzésnek?

Barbi:   A témák mindenkit személyesen érintenek, ezért motiváltak voltunk arra, hogy megszólaljunk. Ha nem is tökéletesen angolsággal, de mégiscsak kifejeztük a véleményünket, gondolatainkat, és ez mindenképpen oldotta a gátlásokat. Óráról órára éreztem, hogy könnyebb megnyílnom és beszélnem.

Juve:    Mi okozott esetleg nehézséget?

Barbi:   Hát a szokásos. Előfordult, hogy fáradtabbak voltunk a munka miatt, és már eleve úgy érkeztünk az órára. Ezt viszont a tanárunk játékos feladatokkal kiválóan oldotta, a változatos feladatok lekötötték a figyelmünket, ezért néha frissebben távoztam az óráról, mint ahogyan érkeztem. A tréning jellegű feladatok valóban nagyon megmozgattak minket. A másik nehézség eleinte az volt, hogy prezentálnunk kellett mindenféle témában, és én nem szeretek szerepelni. Aztán ebbe is egyre jobban beleszoktam, beletanultam, így idővel ez is könnyebbé vált, és mindenképpen profitáltam belőle.

Juve:    Mi tetszett Neked személy szerint a legjobban?

Barbi:   Mindezeken felül, amiket eddig említettem, nagyon élveztem a filmbejátszásokat. Azon túl, hogy olyan filmből voltak részletek, amiket én is kedvelek, pl. Született feleségek, jó kis szókincset is gyűjtöttünk a filmekből. Üdítő színfoltja volt az óráknak a filmnézés.

Juve:    Összességében, mit hozott Neked ez a képzés?

 

Barbi:   Magabiztosságot a beszédben, önkifejezésben. Ehhez bő szókincset. Érdekes, engem is érintő témák körüljárását, ezáltal némi önismeretet. Használható módszereket, technikákat. Jó hangulatban eltöltött órákat, és néhány új munkahelyi ismeretséget. Jó szívvel ajánlom másoknak is!