SZAKNYELVEK MUNKAKÖRRE SZABVA

A legtöbb szakembernek a szakma a kisujjában van, ismeri a terminológiát, és bátran tárgyal a saját témaköreiben. Magyarul mindenképpen. Amikor azonban angolul kell mindezt megoldani, bizony jól jön a segítség, a gyakorlás. A szakmához minden bizonnyal jobban fog érteni továbbra is, mint a Juventus nyelvtanára, de megkapja azt a szaknyelvi szókincset és gyakorolja azokat a munkahelyi szituációkat, amelyek a napi munkát gördülékenyebbé teszik.

 

"Éles munkahelyi szókincs"

 

Hogyan néz ki egy szaknyelvi óra?

 

english_for_aviation

Már a bemelegítő feladat is üzleti témájú, ami segít ráhangolódni az „éles” munkahelyi szókincsre. Az új tananyag a szaknyelv egy szeletének szókincse, kifejezései, az óra ennek aktivizálásával telik, valós munkahelyi beszédhelyzetek eljátszásával, mint a telefonálás, tárgyalás, prezentálás, üzleti levelezés – minden az adott szakmai szókincsre támaszkodva. Ezen a szinten – hiszen a szaknyelvi tanuláshoz min. B1+-os nyelvtudás javasolt – a nyelvtan háttérbe szorul, a h

angsúlyt a hatékony nyelvhasználatra, a bátor szóbeli kommunikációra helyezzük.

 Tulajdonképpen minden szaknyelvi óra a napi munka integrált része, célunk az, hogy a résztvevők észre se vegyék, hogy angol órán vannak. 

 

Online tanulással kiegészítve

 

english_for_construction

E-learning rendszerünk szaknyelvi moduljai kifejezetten a szótanulást és gyakorlást célozzák, így azok használata kiegésztő tanulásként nagyban javítja a tanulás hatásfokát. Még a házi feladat is lehet testre szabott!

Blended képzésként alkalmazva pedig igazán idő- és költséghatékony módszert javaslunk: amit a résztvevők online, maguktól megtanulnak, azt egy tantermi alkalommal a tanár aktivizálja, hozzáteszi a szóbeliséget, egyéni tanulási javaslatokat ad.

 

Szaknyelvi képzés, de milyen formában?

 

A hagyományos heti rendszerességű tanfolyami keretek mellett szaknyelvi tematikáink elérhetők workshop formájában is. Ez azoknak a szervezetnek kedvez, ahol nem megoldható, hogy az érintett kollégák (pl. az összes logisztikus vagy pénzügyes) ott legyen hétről hétre az órákon. Ilyenkor havi egy fél napot javaslunk, amit rugalmasan egyeztetve és előre tervezve be lehet illeszteni a zsúfolt munkarendbe. A köztes időben a szókincset online gyakorolva, tanári tanácsokkal támogatva ez is blended képzéssé alakítható.

 

Milyen szaknyelvek tanulhatók?

 

- Szakmák közül a marketing, pénzügy, számvitel, értékesítés, beszerzés, logisztika, IT és műszaki nyelv, humán erőforrás választhatók.

- Iparág-specifikus képzéseink pedig a gyógyszeripar, építőipar, energiaipar, gáz- és olajipar, autóipar és a turizmus számára kínálunk testre szabott, szaknyelvi képzéseket. 

 

Vélemények:english_for_energy_industry

„Végre hasznos órákon vettem részt, nem volt egy felesleges feladat sem, és nem unatkoztam egy percig sem.” 

„Különösen tetszett, ahogy a tanárunk aktivizálta a meglévő szókincsünket, folyamatosan olyan feladatok voltak, ahol használni kellett a szakmai szókincset éles helyzetben.” 

„A tanultakat szinte azonnal használni tudtam a munkámban, és nagyon jó volt, hogy a tanárom segített egyéni szinten is, amikor egy e-mailt vagy folyóirat cikket bevittünk az órára”

„Felüdülés volt a korábbi tanfolyam általános témái és monoton tankönyvi feladatai után ennyire húsbavágó dolgokat tanulni, sőt nagyon gyakorlati módon beültetni a használatba, olyan ez, mint az egyetem a középsuli után”