KÖLTSÉGHATÉKONY ÖTLETEK

A munkahelyi képzések komoly változáson mentek keresztül az elmúlt évtizedben. Ma már minden HR szervezet az idő- és költséghatékony, azonnal használható képzési lehetőségeket keresi, így előtérbe kerültek az innovatív nyelvtanulási formák. Néhány ötletet szedtünk össze, amit akár a következő évre be lehet tervezni az ideinél kisebb keretből.

1.       Fókuszált cél a hosszas tanulás helyett

A siker kulcsa itt is a tervezés és a pontos célmeghatározás. Ne elégedjünk meg egy sima szintfelmérő teszttel, és ne írassuk be kollégánkat hosszadalmas, általános tanfolyamra a cél, a készségek, a hiányosságok nagyon alapos felmérése helyett. Ma már alap, hogy a szintfelmérés mellett az üzleti készségek is felmérésre kerülnek, egy e-mail, egy mini prezentáció részletes képet ad a nyelvtanuló erősségeiről, hiányosságairól. Az igények, célok pontos felmérésével (Juventusnál nyelv gap-analysis) a beszédkészség akár 40, egy-egy szaknyelvi téma vagy a tárgyalási készségek 20-20 óra alatt fejleszthetők a 120 órás, tanévnyi nyelvórára járással szemben. Az eredmény pedig azonnal, a kívánt területen használható.

2.       Aktív tanulás, 100% gyakorlat

Az új generációs nyelvi képzések nem a tudás bővítését célozzák (pl. nem céljuk új szavak vagy nyelvtan tanítása), hanem a napi munkahelyi készségek aktiválását. A tréningek, workshopok, üzleti szimulációk, nyelvi coaching mind-mind a napi feladatokat támogató, tapasztalati tanulásra és 100% gyakorlatra épülő fejlesztések. Tehát ha villámgyorsan kell felturbózni a kollégák telefonálási, ügyfélkezelési, sales-es vagy prezentációs készségeit, akkor érdemes ennek megfelelő villámképzést választani.

3.       Nyílt képzések

Kis cégek esetén vagy ha csak néhány embert érint a fejlesztés, és ráadásul ők sincsenek egy szinten, és nem is ugyanaz a céljuk, remek megoldás nyílt képzéseket keresni. Nyelviskolai csoportok mellett mi a munkahelyi 1-2 napos tréningekre tesszük le a voksunkat, hiszen kis költséggel, rapid eredménnyel fejlődhet valaki egy üzleti témakörben – prezentációk, asszertív kommunikáció, levelezés, beszédkészség. 2017-es nyílt naptárunk itt található.

4.       E-learning és appok

Mára a magyar nyelvtanuló is megbarátkozott a bárhonnan, bármikor elérhető tanulási formával, és ha megfelelő motivációt és ellenőrzést kap, hajlandó heti kétszer gép mellé ülni tanulni. Ennél még motiválóbb az új generáció számára az applikációkkal tanulás, mindkét megoldásból számos jó példát lehet fellelni. (Saját e-learningünk a wordsatwork.hu, applikációnk pedig 2017-ben jelenik meg)

5.       Skype órák

Érdemes a kollégákat rábeszélni – akár egy bemutatóval vagy próbaórával -, hogy a tanulásnak ezt a rugalmas módját válasszák.  Így akár egymástól távol dolgozó munkatársak is részt vehetnek egy csoportban, 4-6 fő számára remekül működik a csoportos óra is. A tanár, a tananyag, a szószedetek, feladatok ugyanúgy láthatók, mint egy tantermi órán, ám alacsonyabb óradíjon.

6.       Blended képzés

Az előző két pont kombinációjából többféle, az egyénre, időbeosztásra szabott képzési forma állítható össze, amelyek szintén költségkímélők. A szokásos heti 2 nyelvórából például az egyik kiváltható e-learninggel, a másik lehet skype óra, de akár maradhat tantermi óra is. Csak a fantázia szab határt a blended megoldások bevezetésének, és tapasztalatunk szerint rendszeres tudásszint méréssel, az elégedettség visszajelzésével hosszú távon is működőképes.

7.       Szerződéses feltételek

Egy pontba gyűjtöttük, melyek azok a paraméterek, amelyekkel spórolni lehet. Legfontosabb a napközbeni, blokkosított órák lehetősége, hiszen a tanárnak ebben az esetben sokkal inkább megéri kimenni egy helyszínre. Néhány százalék kedvezményt jelenthet még a tanfolyamok száma, az óraszám,   a fizetés módja illetve a szerződés időtartama, de mivel a nyelviskolák óradíjának nagy része a tanári és szervezői díjból áll össze, ezek minimális mozgásteret engednek a többi, kreatívabb takarékossági megoldáshoz képest.

8.       Egyszemélyes helyett csoportban

Egy korszak meghatározó kifejezése a vezetői egyszemélyes tanfolyam, ám egyre gyakoribb, hogy a vezetők párban vagy kiscsoportban tanulják a nyelvet, és a motiváció, a versenyszellem, a best practice-ek megosztása céljából sikerül megállapodniuk közös, tartható időpontban (általában korán reggel) sűrű munkanapjuk mellett is.

9.       Kísérletezzünk!

A tanulás forradalma még mindig tart, bátran ki lehet találni saját megoldásokat, melyek felrúgják az addig megszokott tanulási kereteket. Ismerünk olyan céget, akik a számos nyelvtanfolyam helyett egy kihelyezett „nyelvi mentort” kértek tőlünk, aki minden felmerülő nyelvi igénnyel meg lehet keresni (fordítás, prezentációra készülés, utazás felkészítés, stb.) De a saját tananyag fejlesztésétől a tanulókörökön át a céges tudásbázis létrehozásáig számos példa bizonyítja, hogy a tanulás igen kevés keretből is kihozható!

10.   Források bevonása

És ha már a pénzről van szó, nem hagyhatjuk ki a külső forrásokat, pl. gyakorlati szakképzést végző szervezeteknél a szakképzési hozzájárulás saját munkavállaló képzésére fordítható keretét. És a hamarosan várható és várva várt GINOP képzési pályázatokat, melyhez engedélyezett képző intézményünk minden segítséget megad, részletek itt.